Megfelelő porszívó szűrő kiválasztása

Megfelelő porszívó szűrő kiválasztása

Napjainkban egyre fontosabb a tisztaság, ezért elengedhetetlen a megfelelő porosztályú szűrő használata. A megfelelő szűrővel a lakásban/házban a por kevesebb lesz, így kisebb az esélye az allergia kialakulásának is.

Szűrőkről általánosságban

A szűrő az egyik legfontosabb része a porszívónak, hiszen a megfelelő szűrő használatával a levegőbe kevesebb por, részecske kerül vissza. Ezenfelül a szűrő sok olyan szennyeződést megfog, ami ha a szívómotorba kerül akár zárlatot is okozhat.

Szűrő típusok

L-porosztályú szűrő: Eltávolítja 99%-át azoknak a poroknak, amelyek értéke 1 mg/m3.
M-porosztályú szűrő: Eltávolítja a 99,9-át, azoknak a poroknak, amelyek értéke 0,1 mg/m3.
Hepa H13 szűrő: Eltávolítja a 99,95%-át a 0,3 mikron és annál nagyobb méretű poroknak.
Hepa H14 szűrő: Eltávolítja a 99,9995%-át a 0,3 mikron és annál nagyobb méretű poroknak.
ULPA szűrő: Eltávolítja a 99,9999%-át a 0,12 mikron méretű poroknak.

Fontos, hogy a szűrőket időközönkét tisztítani kell! Sok ember megveszi a porszívót és talán a szűrőt sose tisztítja. Ha a szűrő dugult kevesebb port szűr meg és a porszívó teljesítménye is vissza esik.

Porzsákokról általánosságban

Sokan úgy választanak porszívót, hogy porzsák nélküli legyen, hiszen a porzsákot a szükségtelen kiadásnak tekintik. Viszont a porzsák is fontos szerepet játszik a por megszűrésében. A porzsák magába zárja a nagyobb porszemcséket és kórokozókat, így kevesebb jut vissza a levegőbe, ezenfelül a porszívót is tisztábban tudjuk tartani, ha használunk porzsákot.


Call Now Button